MIEJSCE: Łódź, Hotel Novotel, al. Piłsudskiego 11a
TERMIN: 8 października
CZAS SZKOLENIA: 9.30-15.00 (rejestracja od 9.00)
CENA:
do 30 września: 1250 zł firmy członkowskie PZPPA | 1550 zł firmy spoza PZPPA
od 1 października: 1550 zł firmy członkowskie PZPPA | 1850 zł firmy spoza PZPPA
REJESTRACJA: kaja.bernasinska@pzppa.pl
UWAGA! Wszyscy uczestnicy, którzy brali udział w szkoleniu „Podstawy produktów aerozolowych” (5 marca) i szkoleniu „Kontrola jakości w produktach aerozolowych” mają zniżkę 15%. Ci, którzy wzięli udział tylko w jednym z tych szkoleń, mają zniżkę 10%
UWAGA! W ramach szkolenia istnieje możliwość zdobycia zaświadczenia z przebytego szkolenia „BHP dla pracodawców i osób kierujących pracownikami” po zdanym egzaminie. Koszt 100 zł/os.
Zaświadczenie wydawane jest przez firmę Active BHP
—————————————————————————————————————
PROGRAM
I Dobór gazów w produktach aerozolowych (Łucja Pijarczyk & Janusz Buchta)
1. Podział gazów w aerozolach
2. Gazy ciekłe – zalety i ograniczenia
3. Gazy sprężone – charakterystyka i przykłady
4. Kryterium kompatybilności gazu z bazą
5. Bezpieczeństwo i regulacje
II Dobór zaworów aerozolowych (Agata Jura, Koh-I-Noor)
II Budowa instalacji gazowych (Paweł Krauze & Mateusz Jaworski, Gaspol)
1. Dobór infrastruktury pod zapotrzebowanie technologiczne
2. Aspekty prawne i techniczne związane z budową instalacji
III BHP (Marek Spiżewski, Active BHP)
1. Wymagania prawne osób kierujących pracownikami na podstawie Kodeksu Pracy i Kodeksu Karnego
2. Dyrektywa Maszynowa i wymagania minimalne w przemyśle aerozolowym – omówienie dokumentacji i paszportu maszyny.
3. Magazynowanie i składowanie oraz transport wewnątrzzakładowy.
4. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem. Dokumentacja i szkolenia.
EKSPERCI
✔️ Janusz Buchta (Doradztwo Aerozolowe)
✔️ Łucja Pijarczyk (Colabio)
✔️ Paweł Krazue (Gaspol)
✔️ Mateusz Jaworski (Gaspol)
✔️ Marek Spiżewski (Active BHP)
—————————————————————————————————————
Cena szkolenia zawiera:
– materiały w formie pdf (wysłane po szkoleniu)
– Certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu
– przerwa kawowa
– lunch
—————————————————————————————————————
Kontakt i rejestracja:
kaja.bernasinska@pzppa.pl